Van Haaften Slotenmaker

Cilindertrekbeveiliging per 1 juli verplicht op bergings- en schuurdeuren


17 juni 2020

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft besloten dat de eis voor cilindertrekbeveiliging met ingang van 1 juli 2020 ook van toepassing is op bergings- en schuurdeuren (zowel vrijstaand als in bergingencomplexen, garagedeuren en collectieve fietsenstallingen). Deze eis wordt vanaf 1 juli a.s. opgenomen in de handleiding nieuwbouw.

De motivatie tot het opnemen van deze eis is drieledig:

1) Het aantal inbraken in bergingen en schuren is het afgelopen jaar toegenomen. Woningen zijn steeds beter beveiligd zodat daders de toevlucht nemen tot de minder goed beveiligde bergingen en schuren.

2) De waarde van de goederen en fietsen in de bergingen is gemiddeld steeds hoger geworden. Elektrische fietsen, pedelecs en scooters zullen de komende jaren een steeds groter aandeel in het vervoer vertegenwoordigen, daarom is het goed om de maatregel toe te passen.

3) Tot slot wordt de beginnende ontwikkeling gesignaleerd dat inbrekers de cilinder in de berging trekken, om vervolgens met de cilinder een sleutel bij te laten maken zodat de woning later zonder schade betreed kan worden.